Tabără pentru copiii romi la Sinaia


Timp de o săptămână, 26 elevi de etnie romă din județul Satu Mare s-au aflat în tabără la Sinaia, organizată în cadrul proiectului „Educația copiilor romi –calea spre un loc de muncă stabil”.
Derulat de Agenția Națională pentru Romi, în cadrul proiectului au fost organizate activități precum pregatirea elevilor la limba română și matematică pentru testele naționale, cei 26 de participanți fiind absolvenți ai clasei a VII-a. Aceștia au fost însoțiți de mentorul Adelina Bondrea, precum și de câte un profesor de limba română, respectiv matematică.
Pe lângă activitățile educative, elevii au vizitat și Castelul Peleș, au participat la concursuri sportive (fotbal cu echipele din alte județe) și activități culturale, și au socializat eleviii din celelalte opt județe.
Elevii din județul nostru care au participast la tabără provin din municipiul Satu Mare, precum și din localitățile Hrip, Terebești, Viile Satu Mare, Tătărești și Hurezul Mare – din cadrul Centrului de Plasament „Roua”.

2 Comentarii la "Tabără pentru copiii romi la Sinaia"

  1. Lena   9 august 2011 at 5:23 pm

    F f buna initiativa! felicitari! Nu numai pt faptul ca a fost si un profesor de lb romana cu ei, ci si prin faptul ca au avut activitati culturale si au vizitat Castelul Peles, un monument arhitectural romanesc! Sper ca i-a atins putin ce au vazut acolo ! Si mai sper sa tina minte toate astea macar pana termina gimnaziul si sa nu plece direct la cersit, cantat prin mijloacele de transport in comun si spalat de parbrize prin tarile din vestul Europei !

    Răspunde
  2. Pingback: Tabără pentru copiii romi la Sinaia | Stiri Sinaia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.