Făină cu gărgăriţe la Kaufland Satu Mare!

Făină cu gărgăriţe, angajaţi nepăsători dar şi ştranduri cu probleme sunt doar câteva dintre neregulile găsite de către inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare în ultimele săptămâni. Concluziile acţiunilor de verificare au fost prezentate astăzi, 9 august, de comisarul şef al CJPC Satu Mare, Valentin Breban, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul instituţiei.

Atenţie la prousele pe care le cumpăraţi din magazine, atrag atenţia inspectorii CJPC! Zilele trecute, o sătmăreancă a reclamat faptul că a găsit gărgăriţe în făina pe care a cumpărat-o de la supermarketul Kaufland  Satu Mare. “Am mers să verificăm şi am constatat că cele reclamate de clientă sunt întemeiate. Ca urmare am retras de la comercializare cantitatea de 3.200 kg de făină, lotul din care făcea parte şi produsul cumpărat de sătmăreancă. Mai mult decât atât, am constatat că făina era depozitată în condiţii de umiditate. Amenda aplicată a fost de 7.000 lei însă administratorii au plătit 2.000 lei în decurs de 24 de ore”, a declarat Valentin Breban.

Angajaţi nepăsători la o universitate sătmăreană

Însă reclamaţiile depuse la registratura instituţiei nu se referă doar la calitatea produselor alimentare. După ce a absolvit un curs de psihopedagogie la o universitate din Satu Mare, secretara i-a eliberat unei sătmărence o adeverinţă. “Cu acea adeverinţă putea să mergă să i se elibereze certificatul de absolvire. Însă, când s-a dus, secretara a recunoscut că i-a pierdut dosarul şi i-a cerut fostei studente să-l refacă. Femeia a umblat pe la bănci după extrase după facturile plătite în anii în care a frecventat cursul dar până la urmă s-a săturat şi a depus o reclamaţie la noi. În urma verificărilor efectuate am constatat că femeia avea dreptate iar universitatea a convenit să-i refacă dosarul fără să o mai pună femeia pe drumuri. În acest caz am aplicat un avertisment scris”, spune Breban.

Nereguli constatate şi în zonele de agrement din judeţ

Totodată, în perioada 15 iunie – 15 iulie, inspectorii CJPC au desfăşurat controale la ştrandurile şi zonele de agrement din judeţ. La nivelul judeţului Satu Mare au fost verificaţi 11 operatori economici din: Negreşti Oaş, Valea Măriei, Oraşu Nou, Mihăieni, Tăşnad, Carei, Acâş, Apa şi Iojib. “Am verificat legalitatea funcţionării operatorilor economici, dacă au autorizaţiile sanitare şi dacă dispun de certificatele de înregistrare şi certificatele constatatoare emise de registrul comerţului pentru autorizarea activităţilor desfăşurate dar şi afişarea la loc vizibil a codului unic de înregistrare”, spune Valentin Breban. În urma verificărilor efectuate inspectorii CJPC au constatat că patru operatori economici din: Valea Măriei, Tăşnad, Mihăieni şi Negreşti Oaş nu aveau afişate tarifele în mod vizibil, şi într-o formă uşor de citit. De asemenea, doi operatori economici din Negreşti Oaş şi Valea Măriei nu aveau registrele de îmbăiere (referitor la calitatea apei) completate la zi. În urma acţiunilor de control s-au încheiat 11 procese verbale de constatare a contravenţiei, aplicându-se patru amenzi în cuantum de 23.000 lei şi şapte avertismente.

Un Comentariu la "Făină cu gărgăriţe la Kaufland Satu Mare!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.