Doar 41% dintre sătmăreni şi-au asigurat locuinţele în prima jumătate al anului

Potrivit unui studiu realizat de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) de locuinţe, la 30 iulie 2011, 40,9% din locuinţele din judeţul Satu Mare erau asigurate, fie prin asigurări facultative, fie prin poliţe obligatorii de asigurare emise în temeiul Legii nr. 260/2008.

Potrivit evidenţelor statistice, la nivelul judeţului nostru au fost încheiate 57.713 asigurări dintre care 51.998 sunt asigurări facultative iar restul de 5.715 sunt asigurări obligatorii. Dacă locuitorii din: Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud sau Botoşani nu s-au înghesuit să-şi asigure casele, mai mult de jumătate dintre constănţenii şi timişenii au trecut pragul firmelor de asigurare pentru “a-şi pune la adăpost locuinţele”.

Preşedintele CSA Angela Toncescu, a declarat că “în luna iulie, vânzările de poliţe obligatorii emise de PAID au continuat să crească, şi chiar într-un ritm considerabil. Cel mai probabil acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu asigurările facultative, drept pentru care estimez că, în prezent, avem un grad total de cuprindere în asigurare în jur de 45%. Procentul este dublu faţă de cel înregistrat înainte de implementarea Legii nr. 260/2008, a cărei necesitate am susţinut-o întotdeauna, astfel că este evident faptul că introducerea obligativităţii asigurării a impulsionat şi asigurările facultative. Am convingerea că trendul de creştere va continua, astfel încât tot mai mulţi oameni să fie protejaţi prin asigurare”.
Evidenţele CSA arată faptul că circa trei sferturi, 73,7%, din asigurările facultative valabile la data de 30 iulie au fost încheiate pe parcursul primelor 6 luni ale anului curent, restul fiind contracte încheiate sau reînnoite în anul anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.