La Păuleşti gunoaiele se simt ca acasă

Mizerii aruncate la întâmplare, “depozitate” lângă tomberoane şi pe marginea şanţurilor face ca aspectul multor localităţi din judeţ să aibă mult de suferit.

Dacă unii aleg să stea pasivi la acest fenomen alţii, mai îndrăzneţi i-au atitudine semnalând neregularităţile din localităţile unde locuiesc. Astfel, depozitarea ilegală a deşeurilor dar şi aruncarea la întâmplare a mizeriilor îi nemulţumeşte pe o bună parte dintre locuitorii din Păuleşti.

Una dintre locuitoarele comunei spune că “doresc să mulţumesc conducerii comunei Păuleşti pentru faptul că a transformat localitatea noastră într-un depozit ilegal de deşeuri”. Mai mult decât atât, pentru a exemplifica cele spuse femeia ne-a trimis şi câteva fotografii pentru a ne demonstra “cum se face colectarea selectivă a deşeurilor pe strada Brânduşei, Păuleşti”. Directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Békéssy spune că “din păcate acesta este un fenomen generalizat. Avem Garda de Mediu şi Poliţia Ecologică respectiv autorităţile locale care ar trebui să intervină sau măcar să semnaleze asemenea practici negative instituţiilor abilitate însă, văd că nu se face nimic pentru a ne proteja mediul. Noi nu putem decât să sesizăm Garda de Mediu sau Poliţia Ecologică deoarece nu avem abilitatea de a da amenzi. Dar repet! Este un fenomen generalizat, extrem de greu de ţinut în frâu. Mai nou şi oamenii de la ţară au tomberoane pentru colectarea resturilor menajere. Există locuri de colectare a PET-urilor şi … totuşi, găsim mizerie peste tot. Aici e vorba şi de cultură, civilizaţie. Cred că ar trebui lucrat şi în acest sens”.

2 Comentarii la "La Păuleşti gunoaiele se simt ca acasă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.