Jandarmii au potolit suporterii zgomotoşi de pe Stadionul Olimpia


Intervenţii în forţă, suporteri zgomotoşi, petarde şi fumigene astăzi, 4 august, pe Stadionul Olimpia din Satu Mare. Nu vă speriaţi! Este vorba doar despre simularea unei acţiuni a Jandarmeriei cu ocazia desfăşurării unui meci de fotbal.

Conform scenariului au fost blocate străzile Luceafărului şi Arenei, fiind constituite filtre pentru verificarea biletelor şi pentru efectuarea controlului corporal. Grupul de suporteri a fost lăsat să treacă, moment în care a avut loc primul incident. Unul dintre suporteri avea asupra sa un cuţit, motiv pentru care a fost imobilizat şi încătuşat iar apoi dus în duba Jandarmeriei. Galeriile au fost conduse spre intrarea în incinta arenei unde au fost verificate biletele de către personalul responsabil şi au fost îndrumate spre locurile destinate fiecăreia în parte.

În incinta arenei au intrat în acţiune reprezentanţii firmei de pază, care conform legii asigură măsurile de ordine în stadion. Primul incident din arenă a avut loc în zona galeriei echipei gazdă, unde mai mulţi suporteri au început să arunce pe teren cu petarde şi fumigene. Aceştia au fost identificaţi şi evacuaţi. Galeria echipei oaspete a devenit agresivă, motiv pentru care jandarmii au intervenit în forţă şi i-au evacuat, suporterii cei mai tulburenţi fiind reţinuţi.

Necesitatea unei astfel de aplicaţii a reieşit în urma discuţiilor ce au avut loc miercuri, 3 august, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Satu Mare între conducerea unităţii şi factorii implicaţi în organizarea şi promovarea fotbalului sătmărean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.