Tânăr reţinut pentru tentativă la înşelăciune

Poliţiştii de investigare a fraudelor sătmăreni au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 32 de ani, pentru tentativă la înşelăciune.

Suspectul, în urma prezentării unor calităţi mincinoase, respectiv de angajat şi reprezentant al unei instituţii publice, a încercat să inducă în eroare administratorul unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate furnizarea de servicii şi programe audiovizuale, pentru a obţine echipamente de furnizare a serviciilor şi programelor.

Tânărul a fost prins în flagrant ieri, 2 august, în timp ce încerca să încheie 30 de contracte cu societatea comercială în cauză, în numele instituţiei publice. Valoarea echipamentelor pe care le-ar fi primit, ca urmare a încheierii contractelor, este de peste 20.000 de lei.

Cercetările în cauză continuă cu suspectul în stare de reţinere, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia. Tânărul urmează a fi prezentat magistraţilor sătmăreni cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă la înşelăciune.

Persoanele care pot furniza informaţii relevante privind activitatea infracţională a suspectului sau care au fost înşelate de către acesta, sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă „112”.

Poliţiştii sătmăreni fac apel către toţi agenţii economici de pe raza judeţului ca, la stabilirea unor contacte economice, să se asigure de veridicitatea documentelor prezentate, precum şi asupra bonităţii persoanelor cu care intră în contact. În cazurile motivate, pot apela la serviciile specializate ale instituţiei noaste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.