Castelul din Carei se deschide în ianuarie


Efectuate din fonduri europe în cadrul proiectului “Circuitul Târgurilor Medievale din Transilvania de Nord”, lucrările de reabilitare a Castelului “Karoly” din Carei și a Cetății din Ardud se află în plină desfășurare. O conferință de presă pe tema stadiului acestor lucrări a fost organizată miercuri, 27 iulie, la sediul Primăriei Carei.

Cu acest prilej, reprezentantul executantului și coordonatorul proiectului au afirmat că la Castelul “Karoly” lucrările vor fi finalizate la sfârșitul acestui an, astfel că din luna ianuarie 2012 obiectivul va deveni accesibil vizitatorilor. În cazul Cetății din Ardud, lucrările au fost realizate cel mult în proporție de 35%, întârzierile fiind determinate de săpăturile arheologice efectuate în zonă.

Finalizarea lucrărilor la cele două obiective va fi urmată de organizarea a numeroaee activități cultural-artistice. Între acestea, la Castelul “Karoly” este prevăzută organizarea unui festival medieval, a cărui primă ediție va avea loc anul viitor.

Costul lucrărilor la cele două obiective, finanțate în cadrul Programului Operațional Regional, se cifrează la 23.179.393,51 lei.

Un Comentariu la "Castelul din Carei se deschide în ianuarie"

  1. Pingback: CAREI: Castelul “Karoly” | Romanian Itineraries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.