Primăria spune hooo căruțelor care circulă în oraș


Instituirea unor sancţiuni pentru circulaţia vehicolelor cu tracţiune animală în municipiul Satu Mare constituie obiectul unui proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local care va avea loc joi, 28 iulie.

În scopul asigurării fluenţei şi siguranţei traficului, odată aprobat de consilieri, proiectul prevede interzicerea accesului şi circulaţiei vehiculelor cu tracţiune animală pe străzile municipiului Satu Mare. Excepție vor face doar zonelor de la periferia oraşului, precum Sătmărel şi Balta Blondă – de la capătul bulevardului Cloşca, pe strada Balta Blondă spre Sătmărel, respectiv Curtuiuş – zona Râtu Mare.Încălcarea prevederilor proiectului de hotărâre reprezintă contravenţie şi va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 500 -1.000 lei.

În cazul în care în mod repetat proprietarul (deţinătorul) vehiculului cu tracţiune animală săvârşeşte în mod repetat o astfel de contravenție, agentul constatator poate dispune şi măsura confiscării vehiculului, ca sancţiune complementară. Confiscarea va fi dispusă prin procesul-verbal de constatare a contravenției, odată cu aplicarea sancţiunii. Vehiculele cu tracţiune animală confiscate vor fi transportate şi păstrate în custodie timp de 30 de zile, și pot fi revendicate în termen de 15 zile de la data confiscării, după ce proprietarul (deţinătorul) face dovada achitării amenzii contravenţionale aplicate şi a sumei de 200 lei reprezentind taxa de restituire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.