Locuințe de necesitate, în blocul de pe Ostrovului


Un proiect de hotărâre privind declararea imobilului CD2 de pe strada Ostrovului ca bloc cu locuințe de necesitate, va fi supus aprobării consilierilor municipali sătmăreni în ședința de joi, 28 iulie.

Viceprimarul Kereskenyi Gabor, inițiatorul proiectului, afirmă că aceasta este singura modalitate care permite încheierea de contracte cu ocupanții spațiilor de locuit din imobilul respectiv, precum și perceperea chiriilor de la aceștia. În contractele care vor fi încheiate pentru o perioadă de șase luni, se va stipula clar că dacă titularii nu-și achită chiriile stabilite în intervalul menționat, vor fi evacuați împreună cu familiile. Totodată, în contractele încheiate va fi stipulată și obligativitatea ca ocupanții imobilului să participe la acțiunile periodice de curățenie stabilite de Primărie împreună cu SC Florisal SA. Totodată, declararea imobilului de pe strada Ostrovului ca bloc cu locuințe de necesitate, respectiv încheierea contractelor cu aceștia, va permite Primăriei inițierea demersurilor privind rebranșarea la rețeaua de energie electrică. Cu mențiunea că, potrivit celor declarate de viceprimarul Kereskenyi, măsura care se dorește a fi aplicată, vizează strict iluminarea coridoarelor, precum și existența unui bec în fiecare locuință, fiind exclusă folosirea prizelor.

Blocul CD2 de pe strada Ostrovului, ocupat de țigani. este prevăzut cu 99 spații de locuit. Din cauza atitudinii pe care o au față de sătmărenii domiciliați în blocurile din vecinătate, a halului de degradare în care a ajuns imobilul, precum și a acțiunilor de protest organizate de două ori în fața Palatului Administrativ, țiganii din blocul CD2 au devenit celebri iar autoritățile caută soluții pentru ca situația să intre în normal.

Un Comentariu la "Locuințe de necesitate, în blocul de pe Ostrovului"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.