Concesionarea fostului cinematograf “Luceafărul” se naște cu forcepsul


Proiectul de hotărâre privind completarea HCL 248/23.12.2010 referitoare la aprobarea caietului de sarcini şi a comisiei de licitaţie pentru concesionarea imobilului fostului cinematograf “Luceafărul” va fi supus aprobării consilierilor municipali sătmăreni în ședința de joi, 28 iulie.
Odată operate completările, conducerea Primăriei Satu Mare speră să poată organiza în cel mai scurt timp licitația de concesionare a imobilului, în condițiile în care, de cel puțin doi ani, au fost formulate solicitări în acest sens. Cu mențiunea că, așa cum este prevăzut protocolul încheiat în anul 2009 între Primărie și Regia Autonomă de Difuzare și Exploatare a Filmelor, cu privire la preluarea de către Primărie a fostului cinematograf, concesionarul este obligat să păstreze timp de zece ani destinația inițială.

În ședința din 29 septembrie 2010, consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre referitor la studiul de oportunitate privind investițiile care ar urma să fie realizate prin concesionarea imobilului. În acel moment, la partea de investiţii era prevăzută o sumă totală de 76.581 euro, plus TVA. Din această sumă, valoarea lucrărilor a fost estimată la 33.087 euro, cea pentru achiziţionarea de echipamente – 32. 815 euro, iar pentru achiziţionarea de scaune 7.979 euro. Conform mențiunilor făcute anul trecut, investiţia ar fi trebuit să fie pusă în operare începând cu anul 2011, cel puțin trei firme fiind interesate de concesionarea imobilului în scopul menţinerii activităţii iniţiale, prin amenajarea a trei săli de proiecţie, precum şi pentru alte activităţi. Perioada de concesionare aprobată de consilieri anul trecut a fost de 25 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.