Startul Transcarpatic Rally-Raid 2011 s-a dat de la Satu Mare

13 piloţi la clasa moto, quad şi ATV respectiv trei echipaje auto s-au aşezat astăzi, 24 iulie, la linia de start al competiţiei Transcarpatic Rally-Raid 2011. Sportivii au pornit la drum din Piaţa 25 Octombrie.

La cursa din acest s-au înscris 22 de piloţi la clasa moto, quad şi ATV respectiv zece echipaje auto însă, o parte dintre concurenţi se vor alipi caravanei pe parcursul traseului. Sportivii au de parcurs aproape 2.400 de km, dintre care 15 probe speciale desfăşurate în şapte etape cumulând 1.598 km, respectiv şapte probe de legătură, ceea ce totalizează 796 km.

La categoria auto, Transcarpatic Rally-Raid contează în Campionatul Naţional de Raliuri Tot-Teren 2011 iar la categoria moto, circuitul reprezintă etapele II, III şi IV din Campionatul Naţional Individual de Rally-Raid al Federaţiei Române de Motociclism.

Conform itinerariului stabilit de către organizatori, piloţii au la dispoziţie şapte zile pentru a parcurge cei 2.394 de km de la Satu Mare la Mangalia. Astfel, astăzi, vor avea de parcurs distanţa de la Satu Mare la Oradea (134 km). Luni, 25 iulie, se vor confrunta cu o etapă mai lungă deoarece vor trebui să ajungă de la Oradea la Deva, şi să parcurgă distanţa de 368 de km. Marţi, 26 iulie, concurenţii vor avea de parcurs cei 561 de km ce desparte Deva de Sfântu Gheorghe iar miercuri, 27 iulie, vor trebui să ajungă la Predeal, parcurgând distanţa de 380 km. Joi, 28 iulie, piloţii vor parcurge bucla Predeal-Predeal urmând un itinerar de 380 de km. Vineri, 29 iulie, în a VI-a zi de concurs, piloţii vor străbate distanţa de 469 de km de la Predeal la Călăraşi, apoi sâmbătă, 30 iulie, vor ajunge la Mangalia, după parcurgerea unui traseu de 217 km.

La startul de astăzi au fost prezenţi şi edilul-şef al Sătmarului, Iuliu Ilyés respectiv sportivul sătmărean Emanuel Gyenes.

2 Comentarii la "Startul Transcarpatic Rally-Raid 2011 s-a dat de la Satu Mare"

  1. Pingback: Ieri sa start-ul la concursul Transcarpatic Rally Raid 2011 | Stiri Brasov

  2. Pingback: Ieri sa dat start-ul la concursul Transcarpatic Rally Raid 2011 | Stiri Brasov

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.