Campionatului Judeţean de Rally Sprint 2011 Satu Mare

Împătimiţii motoarelor, cailor-putere şi adrenalinei au avut parte astăzi, 23 iulie, de un show automobilistic de excepţie. Evenimentul s-a desfăşurat în Centrul Nou, pe Bulevardul Transilvania. Startul competiţiei s-a dat la ora 12.30.

Competiţia a fost deschisă atât piloţilor licenţiaţi cât şi piloţilor nelicenţiaţi. Potrivit directorului de concurs, Seletye David, următoarea etapă a Campionatului Judeţean va avea loc la Carei, în a doua jumătate a lunii august. După instructajul făcut de către directorul de concurs, piloţii s-au aşezat rând pe rând la linia de start pentru a efectua manşele de încercare. Fiecare concurent avea de parcurs un traseu de aproximativ 1.200 de metri, îngreunat de obstacole. Mai mult decât atât, piloţii trebuiau să aibă grijă să nu răstoarne jaloanele, să nu disloce anvelopele şi să nu atingă bordurile de pe traseu. Orice încălcare a regulamentului a atras penalizări calculate în puncte. După parcurgerea primei manşe cronometrate, piloţii aveau posibilitatea să-şi îmbunătăţească timpii din prima rundă aşezându-se încă odată la linia de start.

Cel mai tânăr concurent are 7 ani

La etapa de astăzi al Campionatului Judeţean de Rally Sprint 2011 s-au înscris piloţi din: Cluj Napoca, Zalău, Oradea, Baia Mare, Gherla, Floreşti, Seini, Carei şi Satu Mare şi care au concurat în cadrul a patru categorii. La categoria “ON1” au fost admise maşini cu capacitatea cilindrică de până la 1.500 cmc şi cu tracţiune pe faţă. La categoria “ON2” au putut concura maşini cu capacitatea cilidrică între 1.500-2.000 cmc şi tracţiune pe faţă, iar la “ON3”, maşini cu capacitatea de până la 2.000 cmc însă, cu tracţiune pe spate. Categoria OPEN este destinată maşinilor mai puternice de peste 2.000 cmc.

Cel mai tânăr concurent al competiţiei de astăzi a fost Cassian Săbăduş, un copil de doar 7 ani. Cu toate acestea, micuţul este deja un veteran al concursurilor automobilistice. “Conduce de la vârsta de 4 ani. Având albine la ţară deseori îl luam cu mine. La un moment dat am observat că are înclinaţie către şofat. La început conducea ţinându-l în braţe apoi, i-am dat voie să conducă singur pe câmp. De antrenat se antrenează la Poligonul ACR”, spune tatăl lui Cassian. De trei ani încoace este prezent la fiecare competiţie judeţeană. Având în vedere că nu există o categorie specială pentru vârsta micuţului, acesta concurează cu cei mari. “În ultimii doi ani a evoluat extrem de mult”, spune cu mândrie părintele lui Cassian.

O altă speranţă a raliului sătmărean este Tudor Teuşan, un tânăr de 15 ani. “Mă antrenez la poligonul ACR. Şofatul mi-a intrat în sânge. Îmi place foarte mult”, a declarat Tudor. Pentru pilotul sătmărean concursul de astăzi este a patra etapă. “Am la activ o etapă de anul trecut şi cele două etape din 19 martie respectiv 28 mai al Campionatului Judeţean din acest an”, spune Tudor.

Clasamentul final al competiţiei de astăzi

În urma celor două manşe cronometrate a fost alcătuit şi clasamentul final al etapei a III-a al Campionatului Judeţean de Rally Sprint 2011. Astfel, la categoria “ON1” cei mai îndemânatici s-au dovedit a fi clujenii. Potrivi timpilor de concurs pe cele trei trepte a podiumului au urcat piloţii clujeni: Alexandru Bogdan, Kiss Szilárd şi Adrian Roşu. La aceaşi categorie de concurs, pilotul sătmărean Tudor Teuşan s-a clasat pe locul IV.

Categoria “ON2” a adus trei sătmăreni pe podiumul concursului de astăzi. Astfel, Májer Richard a obţinut locul III. Treapta a II-a a podiumului a fost ocupat de Vezendan Mihai iar locul I de Daniel Domuţa.

La categoria “ON3”, pe treapta a III-a a podiumului a urcat pilotul sătmărean Raul Bakonyi. Locul II a fost ocupat de orădeanul Ioan Tirpe iar cea învingătorul categoriei s-a dovedit a fi Florin Stecka.

La categoria “OPEN” primi trei clasaţi au fost: Mihai Vezendan (locul III), Marius Feher (II) şi Daniel Domuţa (I).

Evenimentul a fost organizat de Automobil Clubul Român (ACR), Clubul Sportiv Rider’s Satu Mare şi Primăria municipiului Satu Mare.

2 Comentarii la "Campionatului Judeţean de Rally Sprint 2011 Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.