Cod galben de caniculă

Ne aşteaptă trei zile de caniculă spun meteorologii, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius, iar indicele de comfort termic se va situa peste pragul critic de 80.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben în toată ţara. Potrivit specialiştilor în marea majoritate a regiunilor temperaturile vor fi de cel puţin 35 de grade Celsius iar în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării, mercurul termometrelor va depăşi şi 37 de grade Celsius. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU “Someş” Satu Mare, Aurel Ulici “noi suntem pregătiţi pentru a interveni în cazuri de urgenţă dar fiecare cetăţean trebuie să înţeleagă că e nevoie să se protejeze. Trebuie să evităm soarele, să consumăm cât mai multe lichide şi fructe. De asemenea, e de dorit ca populaţia să nu circule prea mult la orele amiezii. Totodată, există riscul incendiilor spontane la vegetaţia uscată. Acesta se poate autoaprinde mai ales în locurile unde există cioburi de sticlă aruncate care, funcţionează ca nişte lentile. Sticla poate focusa razele solare şi poate provoca incendii”.
Având în vedere zilele caniculare, medicii ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe şi legume respectiv 2,5-3 l de lichide pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.