Jucării cu deficienţe descoperite în magazinele sătmărene

168 de jucării în valoare de 5.780 lei au fost oprite temporar de la comercializare de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru neregulile constatate în cazul celor 15 operatori economici verificaţi este de 86.000 lei.

Din cele 2.488 jucării verificate, 168 au fost găsite cu deficienţe. Este vorba despre 15 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşelor Satu Mare şi Negreşti Oaş. Inspectorii au găsit deficienţe şi în ceea ce priveşte instrucţiunile de utilizare a jucăriilor care, sau lipseau cu desăvârşire sau nu erau traduse în limba română. De asemenea, de pe ambalajul jucăriilor lipseau indicaţiile cu referire la vârsta minimă de utilizare a acestora. “La un operator economic din Satu Mare care comercializează maşinuţe şi elicoptere cu telecomandă recomandate doar copiilor peste 10 ani, informaţiile referitoare la vârsta recomandată, avertismentele sau instrucţiunile de utilizare nu se dau în scris la fiecare consumator ci sunt prezentate verbal de către vânzător deoarece nu sunt traduse în totalitate”, a declarat comisarul-şef al CJPC Satu Mare, Valentin Breban.

În altă ordine de idei, tot mai mulţi sătmăreni sunt nemulţumiţi cu privire la serviciile oferite de firmele de tâmplărie PVC. Potrivit celor spuse de Valentin Breban, în ultimele două săptămâni la nivelul instituţiei au fost înregistrate trei reclamaţii în acest sens. “În cazul primelor două reclamaţii este vorba despre doi consumatori care au comandat la o firmă geamuri şi uşi din PVC în valoare totală de 2.000 euro. Deşi potrivit contractului încheiat produsele trebuiau livrate în decurs de 30 de zile, reclamanţii nu le-au primit nici după trei luni de zile. Un alt sătmărean a păţit-o şi mai rău deoarece din contravaloarea lucrării comandate, de 4.200 euro, acesta a plătit un avans de 2.400 euro fără ca firma respectivă să-i livreze produsele comandate. Au rămas şi fără geamuri şi uşi dar şi fără bani”, a declarat Breban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.