33 de absolvenţi de clasa a VIII-a au “pierdut trenul” primei repartizări computerizate

Absolvenţii de clasa a VIII-a au aflat astăzi la care dintre licee îşi vor continua studiile. În judeţul Satu Mare din cei 3.572 de elevi înscrişi la examenul de Evaluare Naţională din acest an, 33 nu au obţinut nicio repartizare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Brumboiu „cei 33 de elevi care nu au fost repartizaţi nu au obţinut notele necesare liceelor şi profilurilor pentru care au optat. Nu e vorba doar de elevi cu note mici. Sunt şi absolvenţi cu note mari care, în urma mediilor obţinute nu au intrat la specializările dorite. Cei 33 de elevi vor trece printr-un al doilea proces de repartizare computerizată care va avea loc pe data de 22 iulie”. Spre exemplu, ultima medie cu care s-a intrat la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a fost de 9,65. Cei trei elevi care au obţinut note de 10 au intrat la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Satu Mare şi la Liceul Teoretic Carei.

Liceele cu locuri libere

Potrivit site-ului www.admitere.edu.ro, un număr de 11 licee din judeţul Satu Mare mai au locuri libere pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Printre şcolile enumerate se regăsesc: Colegiile Naţionale (CN) „Doamna Stanca” şi „Ioan Slavici”, Liceul Teoretic German, Colegiile Tehnice: „Elisa Zamfirescu”, „Traian Vuia” şi „Ion I.C. Brătianu” din Satu Mare respectiv ”Iuliu Maniu” din Carei. De asemenea, mai sunt locuri libere şi la Grupurile Şcolare „Anghel Saliny” din Turţ, „Constantin Brâncuşi” din Satu Mare şi „George Bariţiu” din Livada dar şi la Şcoala de Arte şi Meserii din Tarna Mare.

În ceea ce priveşte specializările pentru care pot opta candidaţii care nu au fost repartizaţi în prima sesiune, aceştia au de ales între: Ştiinţele naturii; Matematică-Informatică; Filologie; Industrie textilă şi pielărie; Mecanică; Construcţii, instalaţii şi lucrări publice; Silvicultură; Comerţ; Protecţia mediului; Agricultură; Electromecanică respectiv Turism şi alimentaţie.

Desigur, cele mai multe locuri sunt disponibile la colegiile tehnice şi grupurile şcolare. Cele două CN, „Ioan Slavici” şi „Doamna Stanca” mai au opt locuri la profil Filologie respectiv şapte locuri la Ştiinţele naturii. Listele cu elevii admişi pe profiluri şi specializări vor fi afişate la sediile liceelor vineri, 15 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.