13 copii au ajuns la spital după ce au fost la ștrand în Carei


Nu mai puțin de 13 copii, care luni, 11 iulie, au fost la ștrand în Carei au primit îngrijiri medicale la Spitalul Județean Satu Mare. Cu toții au acuzat grețuri, amețeli și vărsături, dar după ce s-a intervenit cu tratament perfuzabil nu a fost necesară internarea acestora. Un singur copil a fost îndrumat la Secția de Boli Infecțioase, dar nici în acest caz nu s-a considerat necesară internarea.

Potrivit purtătorului de cuvânt Constantin Demian, copiii au vârste între 1,8 luni – 11 ani. Primii pacienți au ajuns la spital în seara zilei de luni, în jurul orei 18:30, iar ultimul în dimineața zilei de marți, 12 iulie, ora 9:30. Deoarece copiii au declarat că au consumat înghețată, plăcinte și porumb, ar putea fi vorba despre o toxiinfecție alimentară ușoară, însă nu este exclusă nici îmbolnăvirea din cauza apei din bazinele în care au făcut baie.

Deocamdată nu a fost stabilit cu precizie un diagnostic, iar Direcția de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, deși este vorba despre o îmbolnăvire în masă, ce-i drept ușoară, nu a făcut niciun fel de precizări referitoare la acești copii și posibila sursă de contaminare.

De altfel, și purtătorul de cuvânt Constantin Demian a evitat să dezvăluie locul unde s-a declanșat îmbolnăvirea, ca și cum nu ar fi necesar ca populația să fie informată cu privire la riscurile la care se expune frecventând zone de agrement în care DSP-ul și Protecția Consumatorilor ar trebui să dea cu măturoiul și să folosească un dezinfectant pe bază de sancțiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.