Căldura a dat bătăi de cap sătmărenilor în acest week-end


Nu mai puțin de 440 persoane au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Județean Satu Mare la sfârșitul săptămânii trecute. Din cei 440 de pacienți care s-au prezentat ori au fost transportați la UPU în intervalul 7 – 11 iulie, 302 au fost adulți, iar 138 copii, 17 persoane necesitând îngrijiri medicale din cauza amețelilor și a hipertensiunii arteriale provocate de căldură. Între aceștia s-a aflat și un pacient care, din aceleași motive, a făcut un accident cerebral, necesitând internarea.
Alte 13 persoane au primit îngrijiri medicale din cauza alergiilor provocate de înțepăturilor provocate de insecte, șapte după ce au fost mușcate de câini, iar patru după ce au fost înțepate de căpușe. Tot 13 persoane au solicitat îngrijiri medicale după ce au fost agresate, șapte după ce au fost victimele unor accidente rutiere, și tot atâtea aflate în stare avansată de ebrietate.
În intervalul menționat, la UPU au fost înregistrate și patru tentative de sinucidere, doi bărbați, recidiviști, care s-au autoagresat, și două femei care au ingerat medicamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.