Structură proprie de jandarmi în Carei


După un an de zile de demersuri și insistențe, în municipiul Carei a fost înființată în sfârșit o Grupă de Supraveghere și Ordine Publică a jandarmilor. Înființarea acestei structuri proprii a jandarmilor vine în sprijinul careienilor domiciliați atât în municipiu cât și în mai multe comune învecinate, până la limita cu județul Bihor. Inaugurarea sediului Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică din Carei a avut loc joi, 7 iulie, în prezența conducerii Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare și a oficialităților locale.

Până la înființarea Grupei de Supraveghere și Ordine Publică, pentru situațiile din Carei care necesitau intervenția jandarmilor, s-a apelat la Detașamentul din Tășnad, aflat la o distanță de circa 40 km. În aceste condiții, conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare a considerat necesară și obligatorie înființarea unei structuri de jandarmi care să aibă sediul în Carei, iar în felul acesta să poată face față cu operativitate inclusiv situațiilor semnalate în mediul rural. Este vorba despre localitățile Moftin, Craidorolt, Căuaş, Tiream, Santău, Andrid, Petresti, Pişcolt, Sanislău, Ciumesti, Foieni, Urziceni, Camin, Berveni şi Căpleni, pe raza cărora vor avea competențe jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere din Carei.

Înființarea Grupei de Supraveghere și Ordine Publică n-ar fi fost posibilă fără sprijinul conducerii Primăriei Carei, care a înțeles cât de importantă este existența unei structuri proprii de jandarmi cu activitate și sediu în municipiu. În discursul rostit la inaugurare, primarul Kovacs Eugen a subliniat faptul că înființarea acestei grupe este cu atât mai binevenită cu cât mai multe Posturi de Poliție din localitățile situate în jurul Careiului vor fi desființate. “Prezența jandarmilor în municipiul Carei va ajuta autoritățile locale și va determina populația să se simtă mai în siguranță. Știm sigur că unde apare jandarmul, în special cel cu cagulă, este disciplină și ordine, deoarece răufăcătorii se tem mai multe de jandarmi decât de alte forțe de ordine” – a declarat primarul Kovacs Eugen.

Pe linie ierarhică, Grupa de Supraveghere și Ordine Publică din Carei, alcătuită din zece persoane, este subordonată Detașamentului de Jandarmi din Tășnad, respectiv Plutonului de Pază și Ordine Publică din Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.