Poliţiştii rutieri şi-au verificat azi dimineaţă colegii care se îndreptau spre serviciu

Poliţiştii sătmăreni au avut astăzi, 6 iulie, parte de o surpriză cât se poate de neaşteptată din partea colegilor de la Rutieră. Astfel, în drum spre serviciu aceştia au fost verificaţi dacă deţin asupra lor actele de identitate, legitimaţiile şi carnetele de conducere.

Potrivit inspectorului-şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, Teofil Parasca, ordinea trebuie să înceapă din interiorul instituţiei pe care o reprezintă. „Am organizat mai multe filtre pe principalele artere rutiere care duc spre IJP. Poliţiştii de la Rutieră au verificat dacă colegii lor au documentele asupra lor”, a declarat Parasca. Potrivit adjunctului-şef al IJP Satu Mare, asemenea acţiuni vor continua până ce poliţiştii vor înţelege că şi ei au aceleaşi obligaţii în trafic precum ceilalţi şoferi. Însă, Parasca nu a precizat numărul poliţiştilor depistaţi cu „musca pe căciulă” .

În altă ordine de idei, Parasca a declarat că restructurările din cadrul IJP Satu Mare nu vor afecta mai mult de 2% din numărul poliţiştilor. „La ora actuală sunt mai mulţi poliţişti încadraţi decât prevede noua organigramă. În perioada următoare vom înştiinţa personalul din cadrul unităţilor unde se impune reorganizarea iar acolo unde sunt mai mulţi poliţişti pe o funcţie se vor organiza concurs. Nu vorbesc aici despre Poliţia Rurală care oricum va fi reorganizată”, a declarat Parasca. Potrivit interlocutorului restul de 98% dintre poliţişti vor avea mai mult de muncit de acum încolo. „Noi suntem în slujba cetăţeanului şi trebuie să venim în sprijinul acestora”, a declara la final adjunctul-şef al IJP Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.