Tabere de arheologie pentru elevi

Iubitorii istoriei, arheologiei dar şi ai aventurii au parte în această vară de două tabere de arheologie organizatie de Muzeul Judeţean Satu Mare împreună cu câteva colegii partenere din oraşul, reşedinţă de judeţ.

27 elevi de la Colegiile Naţionale “Mihai Eminescu”, “Doamna Stanca” şi „Kölcsey Ferenc” împreună cu arheologi din cadrul Muzeului Judeţean Satu Mare şi studenţi la arheologie din Cluj Napoca, participă începând de luni, 4 iulie, la tabăra de arheologie de la Bobald-Carei.
Potrivit directorului Muzeului Judeţean Satu Mare, Liviu Marta, „elevii, studenţii şi arheologii vor efectua săpături la situl de la Bobald. În zona respectivă este vorba despre aşezări medievale dar şi dacice şi din epoca bronzului. Tabăra va ţine până la sfârşitul lunii iulie”.
Începând de luni, 11 iulie, elevii din clasele a X-a şi a XI-a de la Colegiul Naţional „Ioan Slavici” vor pleca în tabăra de arheologie de la Medieşu Aurit. „Elevii vor fi îndrumaţi de profesorul de istorie de la Slavici, Octavian Onac şi arheologul Robert Ghindele. La Medieş vor lucra la decopertarea celor peste 200 de cuptoare dacice evidenţiate magnetografic”, a declarat Marta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.