Lectura, balsam pentru sufletul celor de vârsta a treia

Biblioteca Judeţeană (BJ) Satu Mare în parteneriat cu Casa Judeţeană de Pensii, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Clubul Înţelepţilor „Paloma” din Satu Mare au organizat astăzi, 5 iulie, o acţiune prin care şi-au propus să promoveze oferta bibliotecii în rândul celor de vârsta a treia.

La acţiunea intitulată „Lectura, balsam pentru sufletul celor de vârsta a treia”, directorul BJ Satu Mare, Mircea Ardelean împreună cu bibliotecarii instituţiei s-au întâlnit cu vârstnicii la Clubul Pensionarilor „Speranţa” iar apoi la Clubul Înţelepţilor „Paloma”. La întâlnirea de la restaurantul patronat de omul de afaceri Vasile Lup au fost prezenţi şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Mircea Govor respectiv Adrian Ştef. Aceştia le-au vorbit pensionarilor despre oferta BJ, deoarece „este vorba despre o generaţie care citeşte şi îi place să lectureze”, a declarat în luarea de cuvânt preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor Satu Mare, Mircea Marian. Directorul instituţiei de cultură sătmărean a vorbit nu numai despre oferta de carte ci şi despre Biblionet, noul serviciu care va fi implementat atât la nivelul BJ cât şi la o bună parte dintre bibliotecile comunale din judeţ. „Noi nu avem bani să cumpărăm cărţi astfel că oferta bibliotecii este cu atât mai binevenită”, a declarat la final Mircea Marian.
Tot în cadrul acţiunii de astăzi, pensionarii au putut viziona o mică expoziţie, o frântură din bogata ofertă de carte pusă la dispoziţia cititorilor de către instituţia de cultură sătmărean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.