Bilete de odihnă pentru bugetari, după doi ani de pauză


După doi ani de pauză, bugetarii sătmăreni pot să meargă din nou la odihnă cu bani puțini în stațiunile din România cu care Casa Națională de Pensii Publice are încheiate contracte. Însă, cei mai avantajați vor fi bugetarii care sunt membri de sindicat, celor cinci filiale sătmărene ale confederațiilor sindicale din România findu-le repartizate 83,33% din numărul total al biletelor de odihnă repartizate județului Satu Mare. De restul biletelor de odihnă, în procent de 16,67%, vor beneficia, adresându-se Casei Județene de Pensii (CJP), bugetarii sătmăreni care nu sunt membri de sindicat.

Potrivit celor declarate de Eugenia Sabău, directoarea CJP Satu mare, pentru intervalul 7 iulie-30 septembrie, județului Satu Mare i-au fost repartizate 893 bilete de odihnă pentru stațiunile din România. Durata unui sejur este de șase zile, iar ultima serie este prevăzută începând cu data de 30 septembrie.

Din cele 893 bilete de odihnă, pentru luna iulie au fost repartizate 391, iar împărțirea s-a făcut în cadrul întâlnirii cu liderii celor cinci filiale ale confederațiilor sindicale. Directoarea Eugenia Sabău menționează că din cele 391 bilete de odihnă, sindicaliștii CNSLR Frăția au obținut 20,62%, Cartel Alfa – 32,60%, CNS Meridian – 0,93%, CSDR – 12,40%, iar BNS – 16,78%. Diferența de 16,67% va fi repartizată bugetarilor care nu sunt membri de sindicat, în baza solicitărilor depuse la CJP Satu Mare.

În ceea ce privește costul unui bilet de odihnă, Eugenia Sabău afirmă că, pentru un sejur de șase zile, cu cazare în hoteluri de 2 și 3 stele, o persoană va avea de achitat între 361-500 lei. Cu mențiunea că, dacă salariul mediu brut al solicitantului depășește 2.022 lei, prețul biletului va fi achitat integral, costul unui bilet pentru un salariat care se încadrează sub acest barem beneficiind de o reducere de 50%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.