“Patronul ștrandului să fie strâns de gât!”


Dezbaterea a trei dintre aspectele considerate de importanță maximă de către Asociația Județeană a Pensionarilor (AJP) Satu Mare a fost reluată luni, 4 iulie, în cadrul ședinței Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice: transportul gratuit al pensionarilor, stadiul licrărilor din ștrand, respectiv amenajarea Cimitirului Eroilor. Din partea AJP au participat președintele Mircea Marian, Nicolae Codreanu și Mircea Blideran, în timp ce șefii din administrația locală au fost reprezentați de prefectul Radu Giurcă și viceprimarul Adrian Albu, fiind prezentă, de asemenea, Eugenia Sabău – directoarea Casei Județene de Pensii (CJP).

Experiment cu 1.000 de pensionari

Ca la fiecare ședință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, președintele AJP Satu Mare, Mircea Marian, a insistat asupra obligativității Primăriei de-a facilita accesul gratuit al pensionarilor pe mijloacele de transport în comun. Deși conducerea Primăriei și-a exprimat punctul de vedere referitor la eforturile financiare necesare în cazul acordării gratuității integrale pentru transportul în comun al pensionarilor, Mircea Marian a insistat și de data aceasta. Ba mai mult, pentru a se constata care sunt rezultatele, acesta a afirmat că ar trebui făcut cel puțin un experiment cu aproximativ 1.000 de pensionari care să beneficieze temporar de gratuitate. Ca și cum ar fi dorit să toarne gaz pe foc, viceprimarul Adrian Albu a menționat că pe mijloacele de transport în comun din Timișoara și București se circlă pe baza unei cartele electronice care permite monitorizarea tuturor călătoriilor. Sistemul ar putea fi implementat și pe autobuzele din Satu Mare, însă fără a fi destinat exclusiv pensionarilor.

Ștrandul e o rușine!

Pe de altă parte, la reluarea discuțiilor referitoare la ștrand, reprezentanții AJP Satu Mare au făcut afirmații dintre cele mai năstrușnice, iar viceprimarul Adrian Albu le-a urmat exemplul. Astfel, dacă Nicolae Codreanu a afirmat, metaforic desigur, că viceprimarul Adrian Albu ar trebui să-l strângă de gât pe patronul SC Beny Alex SRL Negrești Oaș – firma care a concesionat ștrandul, pentru că nu a finalizat măcar lucrările la unul dintre bazine, și nu rezolvă pentru pensionari situația bazinului cu apă termală din Taberele Școlare, și a insistat că Primăria este obligată să publice în presa locală și să pună la dispoziția conducerii AJP contractul cu firma care a concesionat ștrandul, viceprimarul Adrian Albu a afirmat că disputatul contract le-ar putea le va parveni pensionarilor în copie xerox. La rândul său, Mircea Marian a insistat că, deși pensionarii au nevoie de ștrand pentru a-și trata reumatismul, nu au aceastră posibilitate în orașul lor. Din păcate, problema ștrandului rămâne în continuare în coadă de pește. Radu Hosu, reprezentatul firmei concesionare, nu le dă nicio speranță pensionarilor pentru vara acestui an. Cu mențiunea că dificultățile existente sunt determinate de situația juridică a terenurilor, de lipsa avizelor necesare punerii în funcțiune a bazinelor, de refuzarea solicitărilor privind eliberarea unor autorizații provizorii, respectiv blocajul financiar și lipsa personalului muncitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.