Elevii-întreprinzători şi-au prezentat ideile de afaceri la expoziţia finală JOINTEC

20 de echipe de liceeni din judeţele Satu Mare şi Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria şi-au prezentat astăzi, 1 iulie, proiectele de afaceri în cadrul unei expoziţii în holul Casei de Cultură a Sindicatelor. Expoziţia-concurs a a avut loc de la ora 13.00, iar la deschiderea oficială a evenimentului a fost prezenţi edilul-şef al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyés, directorul Asociaţiei culturale a tinerilor din Nyiregyháza, Kovács László respectiv directorul Fundaţiei Hans Lindner Satu Mare, Tiberiu Koczinger.

Proiectul a fost implementat la 1 septembrie 2010 purtând numele de „JOINTEC” şi a fost gândit într-un cadru transfrontalier la care participă şi elevi din Ungaria. Zece echipe de elevi din Ungaria şi zece din judeţul Satu Mare şi-au aşezat astăzi standurile de prezentare al afacerilor gândite cu minuţiozitate în decursul lunilor trecute. De la firme ce îşi propun utilizarea obiectelor reciclabile la radio local, elevii s-au dovedit deosebit de ingenioşi în ceea ce priveşte afacerile. „Este foarte important că se organizează asemenea proiecte pentru tineri. Ei sunt viitorul. Ei sunt cei care vor pune bazele afacerilor de mâine”, a declarat primarul Sătmarului.

Un proiect de peste 130.000 euro

„Ne-am gândit să înfiinţăm un radio local. Am realizat un sondaj de opinie în rândul locuitorilor oraşului şi i-am întrebat ce muzică ar prefera şi ce tipuri de emisiuni ar audia cu plăcere. Cei mai mulţi preferă muzica străină iar în ceea ce priveşte emisiunile, oamenii ne-au spus că acestea trebuie să fie interesante şi atractive şi să se adreseze atât tinerilor cât şi celor de vârstă medie”, a declarat liderul unei echipe de elevi.

Potrivit directorului Fundaţiei Hans Lindner, la această fază a concursului au ajuns cele mai bune echipe, care au avut cele mai bune idei de afaceri. „Acum depinde de ei cum vor reuşi să impresioneze juriul format din antreprenori”, a declarat Tiberiu Koczinger.
Obiectivul proiectului este dezvoltarea unei reţele comune între tinerii liceeni din regiunea Satu Mare şi Szabolcs-Szatmár-Bereg, cu privire la următorii paşi în domeniul antreprenoriatului. Bugetul total al proiectului este de 135.124 euro. Juriul va stabili cele mai bune idei de afaceri iar echipele câştigătoare din România şi Ungaria, împreună cu profesorii coordonatori vor petrece un weekend la Tăşnad.

Un Comentariu la "Elevii-întreprinzători şi-au prezentat ideile de afaceri la expoziţia finală JOINTEC"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.