Număr mare de careieni suspecți de diabet


La acțiunea de determinare gratuită a glicemiei organizată în 24 iunie la Carei, numărul cetățenilor dornici să afle dacă nu au această afecțiune a fost mult mai mic față de acțiunea organizată anul trecut.

Potrivit diabetologului Martha Bzduch din cadrul Centrului Diabetic Județean (CDJ) Satu Mare, doar 160 de persoane – față de 500 anul trecut – au fost testate în vederea determinării glicemiei. Din acestea, șase au fost confirmate pe loc ca având diabet, iar 50 au fost chemate la CDJ în vederea precizării diagnosticului, în condițiile unor valori ridicate ale glicemiei.

“Numărul celor confirmați, respectiv suspectați că ar avea diabet este foarte mare, ținând cont de populația municipiului și de faptul că la acțiunea de anul trecut au fost confirmate 40 de persoane. Însă, din păcate, anul acesta careienii nu au fost la fel de interesați ca anul trecut să-și testeze gratuit valorile glicemiei” – ne-a declarat Martha Bzduch.

La fel ca anul trecut, acțiunea de determinare gratuită a glicemiei din 24 iunie, de la Carei, a fost organizată de CDJ Satu Mare cu sprijinul Lions Club “Someș”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.