Start în implementarea sistemului informatic integrat al județului Satu Mare

Două proiecte cu finanțare europeană au fost prezentate luni, 27 iunie în cadrul unei întâlniri organizate de conducerea Consiliului Județean Satu Mare. “Trasee sătmărene”, unul dintre proiecte – în valoare totală de 1.029.200 lei – a ajuns deja la final. Derularea celui de-al doilea proiect, cu privire la “Sistemul informatic integrat al județului Satu Mare, realizat la nivelul Consiliului Județean”, a început luni și se dorește finalizarea acestuia în cel mult un an. La conferința de prezentare a proiectelor au participat președintele, respectiv vicepreședintele Consiliului Județean – Csehi Arpad și Mircea Govor, subprefectul Pataki Csaba, precum și managerii celor două proiecte.

Proiectul “Trasee sătmărene” a fost selectat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, referitor la promovarea turismului, și a constat în realizarea a trei trasee turistice în care au fost incluse localități din județul Satu Mare deținătoare de monumente de arhitectură, castele, cetăți, mănăstiri și biserici din lemn. Pentru toate acestea au fost realizate materiale promoționale și de promovare, fiind totodată realizate o hartă a județului Satu Mare cu traseele tematice trasate și obiectivele turistice semnalizate, precum și panouri indicatoare poziționate în locuri cu maximă vizibilitate, în vederea semnalizării obiectivelor.

Din valoarea totală a proiectului, de 1.029.200 lei, asistența financiară nerambursabilă asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost în sumă de 795.760 lei, iar contribuția proprie a Consiliului Județean în sumă de 34.240 lei.

Cel de-al doilea proiect, a cărui derulare a început luni, 27 iunie, se referă la “Sistemul informatic integrat al județului Satu Mare, realizat la nivelul Consiliului Județean”, și are drept obiectiv facilitarea accesului electronic al cetățenilor și instituțiilor la serviciile administrative. Obiectivele specifice ale proiectului sunt crearea unui portal interactiv cu facilități de e-administrație, prevăzut cu șase module realizate în scopul relaționării cât mai rapide și facile între cetățeni și instituții, precum și eficientizarea activității interne a Consiliului Județean – prin șapte module de tip e-guvernare cu impact major asupra activității curente în urma informatizării fluxurilor existente. Din valoarea totală a proiectului – în sumă de 3.672.374,08 lei, asistența financiară nerambursabilă este de 2.180.058,02 lei, iar contribuția proprie a Consiliului Județean de 1.492.316,06 lei.

Un Comentariu la "Start în implementarea sistemului informatic integrat al județului Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.