Expoziţie de artă meşteşugărească la Muzeul Judeţean Satu Mare

Coşuri din nuiele, împletituri din papură şi pipirig, obiecte prelucrate din lână, suporturi de flori din fire de in şi cânepă dar şi diferite obiecte din pănuşă de porumb sunt doar câteva dintre exponatele realizate de un grup de 42 de copii şi tineri care frecventează Centrul de zi al Asociaţiei “Stea” din Satu Mare. Vernisajul expoziţiei a avut loc astăzi, 27 iunie, de la ora 14.00, la Muzeul Judeţean Satu Mare.

Expoziţia intitulată “MeşteşugArt – Potenţialul creator al copiilor şi tinerilor străzii” are loc cu sprijinul Muzeului Judeţean Satu Mare în perioada 27 iunie-3 iulie. Activitatea se derulează în cadrul proiectului “Atelier ocupaţional pentru sprijinirea copiilor şi tinerilor străzii” co-finanţat de către Fundaţia SOROS România, prin programul “Fondul de Urgenţă”, SPAS Satu Mare şi asociaţiile “Popica Onlus” din Italia respectiv “Croire Que Tout Est Possible” din Franţa.

Potrivit directorului Asociaţiei “Stea” Satu Mare, Cristina Bala “una dintre activităţile principale ale proiectului derulat în parteneriat cu Asociaţia Culturală Aranykapu din Satu Mare a fost iniţierea copiilor şi tinerilor străzii în diferite tehnici meşteşugăreşti. Din luna martie al acestui an, în cadrul centrului nostru de zi funcţionează un atelier meşteşugăresc de terapie ocupaţională unde un număr de 42 de copii şi tineri cu vârstele cuprinse între 9 şi 35 de ani au avut ocazia să exerseze câteva meşteşuguri precum: prelucrarea lutului, a lânii şi a pănuşei de porumb; împletitul firelor de in şi cânepă; ţesutul cu fire de lână şi in; împletitul nuielelor, a pipirigului şi papurei; înşiratul mărgelelor dar şi vopsitul materialelor cu tehnica BATIK”. Expoziţia poate fi vizionată până în data de 3 iulie, la Muzeul Judeţean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.