La Spitalul TBC – sistem de alarmare la patul bolnavului


De începutul lunii iunie, toate cele 100 de paturi ale Spitalului de Pneumoftiziologie din Satu Mare sunt conectate la un sistem de alarmare care permite pacienților internați să alerteze personalul fără a fi necesar să se deplaseze în cabinete sau sala de tratamente. Spitalul TBC este singurul din județul Satu Mare unde există un astfel de sistem, iar investiția a fost realizată cu sprijinul fiananciar al Consiliului Județean.

În dreptul fiecăruia din cele 100 de paturi ale Spitalului TBC a fost instalat un buton care este conectat la panoul de observație aflat în sala de tratamente. La o simplă apăsare a butonului, personalul medical poate constata în care dintre saloane există probleme și din dreptul cărui pat a fost lansat semnalul de alarmare.

Ioan Sergiu, managerul Spitalului TBC, afirmă că sistemul de alarmare a fost instalat pentru a se veni în sprijinul pacienților internați care nu se pot deplasa și nu doresc să depindă de colegii de salon, precum și în scopul creșterii vitezei de reacție a personalului medical.

Sistemul de alarmare la patul bolnavului de la Spitalul TBC Satu Mare este singurul de acest fel existent în instituțiile spitalicești cu paturi din județ, după modelul preluat de la clinicile din centrele medicale mari din țară. Instalarea acestuia a fost posibilă datorită celor 75.000 lei alocați de Consiliul Județean, spune managerul Ioan Sergiu.

Pe de altă parte, managerul Ioan Sergiu afirmă că la început, ca orice noutate, și sistemul de alarmare de la Spitalul TBC din Satu Mare a fost experimentat în exces de către unii dintre pacienți, care doreau să vadă cum funcționează și cât de prompt este personalul. Treptat, aceștia au renunțat, după ce li s-a explicat că dacă vor apăsa în continuare butonul în mod nejustificat, riscă să nu mai fie luați în seamă de către personalul medical.

Cu 325 de cazuri înregistrate anul trecut, mai puţine cu 75 faţă de cele din 2009, judeţul Satu Mare se situează sub media pe ţară în privinţa incidenţei tuberculozei.

Un Comentariu la "La Spitalul TBC – sistem de alarmare la patul bolnavului"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.