13 migranţi prinşi de poliţiştii de frontieră

În ultimele două zile, poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat treizprezece persoane, cetăţeni algerieni, tunisieni şi moldoveni, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Astfel, în data de 18 iunie, în jurul orei 03.00, acţionând în baza unor informaţii, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. O patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului P.F. Berveni a identificat la ieşire din localitatea Vetiş cinci persoane de sex masculin care se deplasau spre frontieră cu două autoturisme înmatriculate în România, care circulau în regim de TAXI. Din documentele prezentate la control de către cei cinci pasageri a reieşit faptul că sunt cetăţeni algerieni şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră la acea oră.
În cadrul primelor cercetări, aceştia au declarat că intenţionau să ajungă ilegal in Ungaria, având ca destinaţie finală Franţa. Astfel că, în 17 iunie au plecat cu trenul din Timişoara pentru a ajunge în Satu Mare, de unde au luat două taximetre care să-i ducă în localitatea de frontieră Oar, când au fost opriţi şi legitimaţi de către poliţiştii de frontieră.
Pe numele celor cinci cetăţeni algerieni au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Tot sâmbătă seara, în jurul orei 22.15 un echipaj din cadrul Sectorului P. F. Petea a depistat la aproximativ 200 metri de linia de frontieră spre interior doi cetăţeni africani fără documente de identitate şi care nu-şi justificau prezenţa în zonă. Cei în cauză au fost conduşi la sediul S.P.F. Petea unde s-a stabilit că sunt cetăţeni algerieni, ambii in vârsta de 27 ani. În urma cercetărilor a reieşit faptul că aceştia intenţionau să treacă frontiera ilegal în Ungaria pentru a ajunge mai apoi în Franţa. În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.

Sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră sătmăreni au observat, în zona gării Satu Mare, trei persoane care, după ce au coborât din tren s-au urcat într-un taximetru. Urmărind autoturismul, poliţiştii de frontieră au observat că, pe raza localităţii Vetiş, cei trei bărbaţi au coborât din taximetru deplasându-se spre linia de frontieră. La circa 2500 metri de frontieră, cei în cauză au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră şi conduşi la sediul IJPF Satu Mare pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că doi dintre aceştia sunt cetăţeni tunisieni, iar unul este algerian, cu vârste de 26 şi 27 ani. Aceştia s-au cunoscut în Timişoara şi au hotărât să treacă împreună ilegal frontiera din România în Ungaria. Având în vedere cele constatate, persoanelor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Tot în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, în data de 18 iunie, în jurul orei 20.00, au fost reţinuţi trei cetăţeni Republica Moldova care, folosind aceeaşi metodă, au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară. Şi în acest caz, pe numele celor trei au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.