12.000 pachete de ţigări descoperite de poliţiştii de frontieră negreşteni

24 de baxuri cu 12.000 pachete de ţigări de contrabandă au descoperit poliţiştii de frontieră de la SPF Negreşti Oaş într-o acţiune de combatere a contrabandei, pe timpul căreia au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de avertisment.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş au desfăşurat, în seara zilei de 15 iunie, o acţiune pe linia combaterii contrabandei. În jurul orei 22.30 oamenii legii aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, la aproximativ 100 metri de linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Moişeni, un grup de persoane care transportau mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce. Persoanele nu s-au supus somaţiilor, iar oamenii legii au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, fără a încălca teritoriul statului vecin. Profitând de terenul accidentat şi împădurit, grupul s-a dispersat, iar persoanele au fugit spre teritoriul ucrainean.
Poliţiştii de frontieră au descoperit, la cercetarea zonei, la aproximativ 250 metri de frontieră pe teritoriul ţării noastre, 24 de colete învelite în folie în care se aflau 12.000 pachete de ţigări marca Viceroy cu timbru fiscal ucrainean.
Autorităţile de frontieră române au luat legătura cu grănicerii ucraineni pentru cercetarea în comun a acestui eveniment. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată de poliţiştii de frontieră sătmăreni. În acest caz cercetările sunt continuate pentru identificarea persoanelor implicate şi tragerea lor la răspundere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.