Produse lactate alterate în magazine din judeţ

Brânză topită, iaurt cu fructe şi smântănă cu durata limită de consum depăşită şi unt, import Ungaria, fără documente de provenienţă şi de certificare a calităţii produsului. Este ceea ce au găsit, în ultimele două săptămâni, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare.

Controalele efectuate în perioada 23 mai-3 iunie au dezvăluit o serie de nereguli în ceea ce priveşte calitatea produselor lactate comercializate în magazinele din judeţ. Potrivit inspectorului-şef al CJPC Satu Mare, Valentin Breban, “doi operatori economici din Satu Mare, respectiv Turţ, comercializau produse lactate: brânză topită, iaurt cu fructe şi smântână cu data limită de consum depăşită cu 2-7 zile. Datorită neasigurării de către un operator economic din Carei a condiţiilor de temperatură a găsit caşcaval din lapte de vacă urme de alterare şi pete albicioase pe suprafaţa acestuia”.
În urma controalelor au fost verificaţi 15 operatori economici şi au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 92.000 lei şi trei avertismente. De asemenea, inspectorii CJPC au dispus oprirea temporară de la comercializare pentru 712 kg produse lactate în valoare de 29.950 lei şi măsuri definitive de la vânzare pentru 81,5 kg lactate în valoare de 1.495 lei.

În ceea ce priveşte reclamaţiile înregistrate la nivelul instituţiei, Breban spune că se observă o creştere semnificativă a numărului celor care se plâng de service-urile de telefonie mobilă. “În ultimele două săptămâni am avut patru reclamaţii de acest gen. Oamenii îşi duc telefoanele la reparat iar la câteva zile după remedierea defecţiunilor îşi dau seama că problemele reapar”, a declarat Breban.
“O altă reclamaţie a venit din partea unui cetăţean din Maramureş care s-a plâns de condiţiile din trenurile de persoane. A reclamat mizeria şi mirosul din trenuri. În zilele următoare vom verifica şi acest aspect”, a mai precizat şeful CJPC Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.