Șase tentative de sinucidere în patru zile


Șase persoane din Satu Mare au încercat să-și pună capăt zilelor la sfârșitul săptămânii trecute. Potrivit comunicatului de presă remis de Spitalul Județean Satu Mare, în intervalul 10-14 iunie a.c., la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) au primit asistență medicală un număr de 581 persoane, din care 201 au fost copii.

Șase dintre aceste persoane, trei bărbați și tot atâtea femei, au ajuns la UPU în urma unor tentative de suicid. Patru dintre tentative s-au produs prin ingestie de medicamente, una prin automutilare, iar alta prin spânzurare. În patru cazuri a fost luată măsura internarii în spital, pacienții fiind cunoscuți cu antecedente psihiatrice. În prezent, starea de sănătate a acestora este stabilă.

Pe de altă parte, în intervalul menționat, 17 persoane – între care cinci au fost copii – au ajuns la UPU după ce au fost înțepate de căpușe, nouă după ce au fost agresate, șapte ca urmare a unor accidente rutiere, cinci în stare avansată de ebrietate, tot atâtea înțepate de diverse insecte, iar două după ce au fost mușcate de câini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.