Prima cursă aeriană Satu Mare – Antalya


Până la mijlocul lunii septembrie, sătmărenii care doresc să-și petreacă vacanța pe litoralul turcesc au la dispoziție, o dată pe săptămână, o cursă aeriană directă Satu Mare-Antalya. Primul zbor de pe Aeroportul din Satu Mare a avut loc luni, 13 iunie, iar pentru a marca evenimentul, conducerea Consiliului Județean – președintele Csehi Arpad și cei doi vicepreședinți, Mircea Govor, respectiv Adrian Ștef – și Nicolae Fechete, directorul Aeroportului, au organizat o conferință de presă.

Principalele aspecte menționate cu acest prilej au fost cu referire la avantajele pe care le au sătmărenii în sezonul estival, deoarece pot să zboare în Turcia de acasă, fără să mai fie nevoiți să se deplaseze la Cluj Napoca sau Budapesta, la faptul că existența unei curse aeriene directe Satu Mare- Antalya reprezintă un rezultat pozitiv al relației dintre Consiliul Județean și cetățeni, respectiv demonstrarea faptului că, Aeroportul din Satu Mare are capacitatea de-a gestiona curse internaționale.

În cadrul întâlnirii cu ziariștii, președintele Csehi Arpad a afirmat că următorul pas va consta în atragerea pe Aeroportul din Satu Mare a câtor mai multe curse din străinătate, în scopul valorificării potențialului turistic al județului, iar vicepreședintele Mircea Govor a menționat că ar fi de dorit ca în anii viitori de pe Aeroportul din Satu Mare să decoleze și curse înspre Italia și Spania, țări în care se află la muncă foarte mulți sătmăreni.
Cel mai fericit dintre toți a fost vicepreședintele Adrian Ștef, aflat în ipostaza de viitor pasager al avionului care a efectuat prima cursă la Antalya. Răspunzând unor întrebări din partea ziariștilor, Ștef a ținut să sublinieze că sejurul de șapte zile de pe litoralul turcesc, împreună cu familia, respectiv zborul până acolo, nu sunt cadouri promoționale, ci rezultatul unei inspirații pozitive de moment, imediat după ce permanența cursei Satu Mare-Antalya a devenit sigură.

Deoarece a fost vorba despre prima cursă la Satu Mare, avionul cu 160 de locuri care a decolat mai apoi înspre Antalya a primit botezul tradițional în astfel de situații: după aterizare, înainte de oprirea pe pistă acesta a trecut printr-o perdea de apă.

Prima cursă Satu Mare – Antalya s-a desfâșurat cu escală pe Aeroportul din Cluj Napoca unde au fost debarcați pasagerii clujeni care și-au petrecut vacanța în Turcia. În continuare, în fiecare zi de luni, zborul Satu Mare- Antalya se va desfășura cu escală la Târgu Mureș.

2 Comentarii la "Prima cursă aeriană Satu Mare – Antalya"