Ofertă slabă pe piaţa locurilor de muncă în judeţul Satu Mare

Potrivit evidenţelor Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare angajatorii vin cu 188 locuri de muncă în întâmpinarea celor care sunt în căutarea unei slujbe.

Aşa cum era de aşteptat cele mai multe locuri de muncă le oferă angajatorii din oraşul, reşedinţă de judeţ, Satu Mare şi anume 152 de slujbe. Şi de această dată cei mai „vânaţi” sunt sătmărenii cu studii medii şi cei fără calificare pentru care angajatorii oferă 136 respectiv 4 locuri de muncă. În schimb, pentru cei cu studii superioare angajatorii nu au scos la bătaie decât 12 slujbe.
Dacă ar fi să întocmim un clasament în funcţie de numărul de oferte al angajatorilor din judeţ, pe primul loc s-ar clasa patronii din domeniul confecţiilor (56) iar pe locul secund cei din domeniul tâmplăriei PVC.

Dacă angajatorii din Carei, Tăşnad şi Turţ nu oferă nicio slujbă celor în căutarea unui loc de muncă, patronii din Ardud sunt în căutarea a 18 confecţioneri tricotaje. Angajatorii din Negreşti Oaş scot şi ei la bătaie un număr de 18 slujbe în domeniile: confecţioneri articole din piele (8 locuri de muncă), muncitori necalificaţi în domeniul confecţiilor (7 slujbe) şi câte un loc de muncă pentru barmani, ospătari şi vânzători.

Angajatorii din: Belgia, Austria, Danemarca, Republica Cehă, Germania, Italia, Polonia şi Spania vin şi ei cu o bogată ofertă de locuri de muncă. Cei care se gândesc să-şi caute norocul peste graniţele ţării au de ales dintre meserii precum: mecanic auto şi ajutor în birou în Austria sau asistenţi medicali în Germania. Belgienii sunt în căutarea unui şef de secţie în domeniul tricotajelor iar danezii oferă 40 de locuri de muncă pentru stagiari în diferite ferme de prelucrare a plantelor şi creşterea animalelor dar şi două slujbe pentru medicii oftalmologi. Italienii au nevoie de doi şoferi de camion iar polonezii sunt în căutarea de personal în domeniul cercetării biomedicale. Cehii oferă două slujbe pentru consultanţii în vânzări iar spaniolii sunt în căutarea a 20 specialişti în domeniul informaticii. Evidenţele AJOFM Satu Mare arată că Uniunea Europeană (UE) vine cu 122 de slujbe în întâmpinarea celor care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.