Zilele Urologiei Sătmărene

Nume de marcă din domeniul urologiei româneşti respectiv din Serbia sunt aşteptaţi în intervalul 16-18 iunie la Satu Mare la “Zilele Urologiei Sătmărene”. Despre eveniment şi despre importanţa simpozionului organizat în urbea noastră a vorbit managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Adrian Marc respectiv urologii dr. Cristian Rusu şi dr. Bogdan Feciche în cadrul unei confernţe de presă organizată astăzi, 10 iunie, în sala de şedinţe a instituţiei.

Preşedintele de onoare al simpozionului de urologie va fi prof. dr. Ioan Coman din Cluj Napoca. Lista invitaţilor include nume de marcă din domeniul urologiei româneşti precum: prof. dr. Gheorghe Bumbu (Oradea), prof. dr. Radu Boja (Târgu Mureş), prof. dr. Viorel Bucuraş (Timişoara), prof. dr. Theodor Maghiar (Oradea), dr. Florin Dincă (Cluj Napoca), dr. Nicolae Sălăgeanu (Satu Mare), dr. Cristian Rusu (Satu Mare) dar şi dr. Vojislav Smiljanic (Serbia).
“Evenimentul medical va reuni mari specialişti din domeniul urologiei româneşti dar şi de peste hotarele ţării. Este o premieră pentru noi şi este vorba despre un efort destul de mare pentru a aduce la Satu Mare medici de marcă din domeniul urologiei. Raţiunea acestui eveniment este de a arăta că în spitalul nostru se face urologie la nivelul anului 2011”, a precizat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, urologul Cristian Rusu.
Deschiderea lucrărilor simpozionului va avea loc vineri, 17 iunie, la ora 08.00, la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” după care “vineri vor avea loc trei sesiuni iar pentru sâmbătă am programat o singură sesiune de comunicări”, a mai precizat dr. Cristian Rusu.
Potrivit directorului medical al instituţiei sătmărene simpozionul este organizat de Secţia de urologie a spitalului şi de Colegiul Medicilor Satu Mare. “Este iniţiativa noastră. Încă nu am ajuns la nivelul să solicităm sprijin de la Ministerul Sănătăţii”, a declarat dr. Rusu.

Specialiştii vor aborda întreaga patologie urologică

Dr. Bogdan Feciche a precizat că “temele abordate în cadrul simpozionului vor acoperii întreaga patologie urologică. Un lucru important de spus este că din partea de nord-vest al ţării toţi urologii ne-au confirmat prezenţa la simpozionul de săptămâna viitoare”. Potrivit managerului instituţiei, Adrian Marc, “şi prin acest eveniment am demonstrat că medicii sătmăreni vor implicare, vor mai mult, vor ca şi Satu Mare să intre pe harta medicală a României. Nu avem decât de câştigat şi trebuie să căutăm să promovăm cât mai bine tot ce avem noi aici”. Închiderea lucrărilor simpozionului va avea loc sâmbătă, 18 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.