PNL Satu Mare pune accent pe educație

Valoarea şi demnitatea cadrului didactic, învăţarea centrată pe cel ce învaţă, un sistem optimizat al învăţământului dar şi competivitatea prin cooperare internaţională sunt doar câteva dintre principalele puncte a programului de educaţie lansat în data de 4 iunie la Palatul Parlamentului de către Uniunea Social-Liberală (USL).

O parte din aceste măsuri au fost prezentate astăzi, 9 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul Partidului Naţional Liberal (PNL) Satu Mare. La întâlnirea cu jurnaliştii au fost prezenţi deputatul liberal Viorel Buda, profesorul Vlaicu Popescu şi acad. Dr. Virgil Enătescu. „Dorim ca aceste propuneri să fie validate ca alternativă de guvernare. Avem nevoie de un învăţământ performant, finanţat în mod corespunzător şi nu în ultimul rând, depolitizat”, a precizat deputatul Viorel Buda. Potrivit parlamentarului sătmărean, educaţia nu reprezintă o prioritate a Guvernului, deoarece s-a prevăzut doar 2,7% din PIB faţă de 4,3% cât era în 2007.

„Totul merge spre nesiguranţă, instabilitate şi haos în educaţie”

Potrivit profesorului Vlaicu Popescu „se observă o creştere al abandonului şcolar şi al analfabetismului care în prezent a ajuns la un procent de 6%. Cadrele didactice sunt umilite prin amputarea veniturilor şi totul merge spre nesiguranţă, instabilitate şi haos în educaţie”. În ceea ce priveşte strategia propusă de USL se are în vedere scăderea abandonului şcolar sub 10%, cel puţin 40% din generaţia tânără să aibă studii superioare iar procentrul din PIB investit în cercetare şi dezvoltare să nu fie mai mic de 3%.

Un Comentariu la "PNL Satu Mare pune accent pe educație"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.