PD-L Satu Mare crede în noul cod al muncii

Preşedintele interimar al Biroului Permanent Municipal Satu Mare al partidului Democrat-Liberal (PD-L), Nicolae Şuta, alături de secretarul general al partidului, George Filip au vorbit despre efectele pozitive pe care l-a avut aplicarea Noul Cod al Muncii, în cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi la sediul PD-L Satu Mare.

Potrivit preşedintelui Nicolae Şuta, “acest Cod este mult mai flexibil şi vine în sprijinul atât al angajaţilor cât şi al angajatorilor. Am văzut că este nevoie şi de munca periodică în afară de cea sezonieră. Se observă o creştere a contractelor. În urma aplicării Noului Cod al Muncii angajatorii au devenit mult mai responsabili, angajaţii la fel. Era nevoie de o responsabilizare de ambele părţi ceea ce zic eu, am reuşit prin acest cod al muncii”. George Filip a vorbit despre sprijinul acordat angajatorilor în cazul în care i-au la muncă persoane cu nivel de pregătire primar, gimnazial, liceal, post-liceal şi universitar. “Potrivit Noului Cod al Muncii patronii care angajează persoane cu nivel de pregătire primar şi gimnazial beneficiază de o subvenţie de 500 de lei. Cei care angajează persoane cu studii liceale şi postliceale, 600 de lei iar cei care încadrează pe câmpul muncii persoane cui studii universitare beneficiază de o subvenţie de 750 de lei. Desigur, aceste subvenţii se acordă doar în cazul închierii unor contracte pe o perioadă de cel puţin 12 luni”, a precizat George Filip.

Fonduri europene de la UE

În cea de-a doua parte a conferinţei de presă s-a pus accentul pe gradul de absorbţie a fondurilor europene prin intermediul Programului de Dezvoltare Rurală 2007-2013, atât la nivel naţional şi regional cât şi la nivelul judeţului Satu Mare. La nivelul judeţului nostru este vorba despre proiecte de infrastructură în mediul rural dar şi de sprijinire a tinerilor pentru înfiinţarea de ferme la ţară. În acest caz sunt prevăzute 25.000 de euro pentru fiecare proiect viabil. Potrivit statisticilor, la nivelul judeţului nostru au fost atrase fonduri în valoare de 528.000.000 euro. O noutate pentru 2011 este şi aplicarea unor roiecte în ceea ce priveşte zonele calamitate. În judeţul nostru este vorba desăre două localităţi, Bogdand şi Hodod. Proiectele pot fi depuse în perioada 1-29 iulie.

Un Comentariu la "PD-L Satu Mare crede în noul cod al muncii"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.