Patru maşini furate din străinătate depistate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat patru autovehicule ce figurează ca fiind furate din străinătate. Trei au fost descoperite în zona de competenţă a SPF Negreşti Oaş, iar al patrulea la ieşirea din ţară prin PTF Petea.

Luni, 6 iunie în jurul orei 9.00, pe DN 19, în Negreşti Oaş, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control o autoutilitară basculantă marca DAF condusă de Iosif E., în vârstă de 36 de ani, din Oraşu Nou. Oamenii legii i-au solicitat şoferului să prezinte la control documentele personale şi ale vehiculului. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoutilitara figurează ca fiind furată din Italia din iulie 2008.
Un alt echipaj al Poliţiei de Frontieră din cadrul SPF Negreşti Oaş a depistat, în jurul orei 09.40, la cariera de piatră din zona Sâmbra Oilor, o altă autoutilitară basculantă marca DAF. Vehiculul era condus de Balint V., 35 de ani, din Oraşu Nou. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au constatat, în urma verificărilor efectuate, că maşina figurează ca fiind furată din Italia din iulie 2008. În cadrul aceleiaşi acţiuni, în jurul orei 11.00, oamenii legii au depistat pe Valea Custurii, la ieşire din comuna Bixad, un excavator Caterpillar, la comenzile căruia se afla Ferent R., 42 de ani, din Câmpulung la Tisa, judeţul Maramureş. Acesta nu a putut prezenta poliţiştilor de frontieră niciun document pentru utilaj. Poliţiştii de frontieră au făcut verificări şi au constatat că excavatorul figurează furat din Italia din mai 2007.
Toţi cei trei conducători auto sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt. Utilajele, în valoare totală de aproximativ 120.000 euro, au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Negreşti Oaş în vederea continuării cercetărilor.

La Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat azi-noapte, pe sensul de ieşire din România Ciprian B., în vârstă de 28 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud. Tânărul conducea un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în străinătate. În autoturism se afla şi Marcel Cosmin C., în vârstă de 26 de ani, din Bistriţa Năsăud. La controlul de frontieră cei doi au prezentat documentele de călătorie şi certificatul de înmatriculare al maşinii eliberat de către autorităţile germane. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Germania din mai 2011. Pasagerul Marcel Cosmin C. a declarat că este angajat la o firmă din Germania, de unde a primit în cursul lunii mai 2011 autoturismul pentru a-l folosi în interesul serviciului. În urmă cu o săptămână, Marcel Cosmin C. a cerut administratorului firmei permisiunea de a veni din Germania în România cu maşina respectivă.
Acum Cosmin C. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.