Pașapoartele pentru copii, cele mai solicitate


Apropierea vacanței de vară a determinat creșterea semnificativă a numărului solicitărilor privind eliberarea pașapoartelor pentru copii.

Comisarul șef Simona Babici, șefa Serviciului Public Comunitar de Eliberate și Evidență a Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) Satu Mare afirmă că, din cele până la 80 de solicitări înregistrate zilnic, jumătate sunt pentru eliberarea pașapoartelor pentru copii. “Întrucât minorii nu mai pot fi introduși în pașaportul unuia dintre părinți, pentru a nu avea probleme odată cu sosirea vacanței, sătmărenii vin din timp să solicite eliberarea pașapoartelor pentru copiii care nu au împlinit 14 ani” – afirmă Simona Babici.

Totodată, șefa SPCEEPS Satu Mare spune că părinții solicită pentru copii pașapoarte electronice, deoarece, chiar dacă prețul unui astfel de document este mai mare față de cel al unui pașaport simplu temporar, valabilitatea este convenabilă, față de aceea a pașapoartelor temporare.

Astfel, pentru copiii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea unui pașaport electronic este de 3 ani, iar pentru cei cu vârsta peste 6 ani, un pașaport electronic are valabilitatea de 5 ani.

De la începutul anului, la nivelul SPCEEPS Satu Mare au fost eliberate în total 6.053 pașapoarte, din care 3.316 au fost pașapoarte electronice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.