Absolvenţii de liceu au intrat în “febra” Bacalaureatului

Emoţiile sunt mari pentru absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a, având în vedere că astăzi, 6 iunie, a început Bacalaureatul. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română este primul “hop” de care trebuie să treacă candidaţii.

Apoi urmează proba de evaluare a competenţelor lingvistice la limba maternă, în intervalul 8-10 iunie. Absolvenţii vor da seamă apoi de cunoştinţele de informatică pe care le-au dobândit în cursul anilor de liceu, probă ce se va desfăşura între 10 şi 13 iunie. Şi cum limbile străine au devenit mai mult decât o necesitate nici candidaţii la Bacalaureat nu scapă de evaluarea competenţelor lingvistice într-una din limbile străine, examen ce se va desfăşura în intervalul 20-23 iunie.

Probele scrise încep la sfârşitul lunii

După ce au trecut de probele orale absolvenţii mai au de înfruntat şi “hop-ul” examenelor scrise. În data de 27 iunie vor avea de susţinut examenul scris la limba şi literatura română. 28 iunie este ziua examenului la limbă şi literatură maternă. Examenul scris la materia de studiu corespunzătoare profilului a fost fixat pentru data de 29 iunie iar ultima probă, cea la alegere va avea loc în data de 1 iulie.
Rezultatele Bacalaureatului vor fi afişate în 3 iulie iar candidaţii nemulţumiţi îşi pot depune contestaţiile a doua zi, în intervalul orar 08.00-12.00. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate în data de 8 iulie. Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, la sesiunea din această vară s-au înscris 3.600 de elevi. În judeţ sunt 11 centre de examinare şi trei centre de evaluare şi anume la: Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Tehnic “Eliza Zamfirescu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.