Vreau să fiu ecologist

27 de copii au trecut astăzi, 4 iunie, între orele 14.00 şi 16.00 pragul Complexului de educaţie ecologică „Casa Verde” din Grădina Romei pentru a participa la concursul „Vreau să fiu ecologist” iniţiat de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare.

„Concursul are drept scop conştientizarea în rândul copiilor a importanţei păstrării curăţeniei şi de a respecta natura. Copiii care se înscriu la concurs au de trecut prin trei ateliere de lucru. În primul rând au de rezolvat un labirint pe teme de protecţia mediului, apoi de construit din capace de PET-uri un copac, o casă sau orice altceva care are legătură cu mediul înconjurător. Apoi, în holul Casei Verzi am amplasat două cutii, una de culoare galbenă pentru PET-uri şi alta albastră pentru hârtii. Concurenţii trebuie să introducă deşeurile în mod selectiv în cele două cutii”, a declarat purtătorul de cuvânt al APM Satu Mare, Adriana Culda.

Cu toate că este vorba despre un concurs, fiecare dintre copii a primit câte o diplomă şi dulciuri. Acţiunea continuă şi duminică, 5 iunie, în intervalul orar 14.00-16.00 la Complexul ecologic din Grădina Romei. Competiţia a fost gândită cu ocazia „Zilei Mondiale a Mediului” care se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 5 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.