“Expoziţia absolvenţilor” la Muzeul de Artă

Conducerea Liceului de Artă “Aurel Popp” din Satu Mare şi-a sărbătorit astăzi după-amiază, 3 iunie, de la ora 17.00, absolvenţii în cadrul unui vernisaj organizat la Muzeul de Artă din Piaţa Libertăţii.

Zeci de lucrări ieşite din mâinile absolvenţilor de clasa a XII-a au invadat sălile Muzeului de Artă Satu Mare. La eveniment au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, directorul Liceului de Artă “Aurel Popp”, Marcel Sabo, şefa Secţiei de Artă a Muzeului Judeţean Satu Mare, Felicia Grigorescu dar şi profesori, elevi, părinţi şi amici de-ai absolvenţilor.
Sculpturi şi picturi ce denotă o viziune abstractă asupra artelor plastice, lucrări de ceramică dar şi schiţe arhitecturale vin să vorbească despre măiestria şi talentul ce se ascunde în elevii care ies de pe băncile Liceului de Artă din Satu Mare. În luarea de cuvânt, Adrian Ştef a accentuat importanţa unor asemenea evenimente deoarece “este important ca elevii să-şi prezinte lucrările, să iasă cu ele în lume pentru că doar aşa îşi vor putea dezvolta talentul sădit ca o sămânţă de-a lungul anilor de către profesorii care i-au coordonat”.
Elevii aparţin promoţiei 2011 a Liceului de Artă “Aurel Popp” şi au fost coordonaţi de profesorii: Diana Varga (profil Textile), Reves Csaba (Ceramică), Nyiri Zoltán (Pictură) şi Lucian Trifu Sabău (Arhitectură). Cei care doresc să vizioneze lucrările viitoarei generaţii de artişi sătmăreni, nu au decât să treacă pragul Muzeului de Artă şi să se lase absorbiţi de talentul transpus în lucrările create de foştii elevi ai Liceului de Artă “Aurel Popp”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.