Ziua porţilor deschise la Pompieri

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare a organizat astăzi, la sediul instituţiei, “Ziua porţilor deschise” pentru copii.

Acţiunea a început la ora 10.00 la unitatea de pe strada Fabricii, când au sosit şi primele clase de copii însoţite de învăţătoare. Elevii au avut ocazia să cunoască mai de aproape viaţa de zi cu zi a pompierilor, au urcat în autospeciale şi au avut ocazia de a adresa întrebări pompierilor prezenţi. “Îmi place foarte mult. Eu am mai fost şi cu alte ocazii. Îmi place că ne dau voie să urcăm în maşini, să punem căştile ne explică ce trebuie să facă în cazul unor incendii”, spune unul dintre elevi. Copiii au posibilitatea să treacă pragul instituţiei până după-amiază la ora 16.00. Pe parcursul zilei, pompierii le-au pregătit micuţilor o serie de surprize şi demonstaţii specifice profesiei de pompier.
“Ne-am gândit ca de Ziua Copilului să organizăm şi noi câteva acţiuni în cadrul instituţiei. Am observat în anii trecuţi că cei mici sunt deosebit de încântaţi de asemenea manifestări. Astfel că, cu ocazia zilei de 1 Iunie, ne-am gândit să organizăm şi Ziua porţilor deschise. Cred că acţiunea va avea succes şi de această dată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU “Someş” Satu Mare, Aurel Ulici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.