S-a mutat Urgența!


De la 1 iunie, Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Județean Satu Mare își desfășoară activitatea în spațiile amenajate la parterul spitalului, respectiv Policlinicii Noi. Având caracter provizoriu, măsura mutării a fost luată în vederea finalizării lucrărilor la noul sediu al UPU, și va dura până cel târziu la mijlocul lunii august. Precizările referitoare la mutarea Urgenței au fost făcute miercuri, 1 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, de managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc. La întâlnirea cu ziariștii au mai fost prezenți directorii medical de îngrijiri medicale, Cristian Rusu și Gabriela Opriș, precum și șefa UPU, Adriana Moldovan, respectiv purtătorul de cuvânt Constantin Demian.
Adrian Marc, managerul Spitalului Județean Satu Mare a declarat că în prezent, lucrările privind construirea noului sediu al UPU au ajuns în stadiul în care este necesară realizarea extinderii și legăturilor cu spațiile de la parterul spitalului, ocupate de actualul sediu al Urgenței.

În aceste condiții, în vederea continuării activității, a fost necesară mutarea Urgenței în spațiile identificate atât la parterul spitalului, cât și la cel al Policlinicii Noi. Pentru informarea populației, spațiile au fost marcate și semnalizate corespunzător și, în ciuda disconfortului de care vor avea parte până se vor obișnui cu noul traseu și cu noile cabinete, până la finalizarea lucrărilor la noul sediu al UPU cetățenii sunt rugați să manifeste înțelegere față de spațiul mult mai restrâns de care dispune Urgența.
Pe de altă parte, managerul Adrian Marc face un apel la cetățenii care se prezintă la UPU să încerce să-și rezolve problemele de sănătate, dacă nu sunt majore, cu ajutorul medicilor de familie. “Spațiul de care dispune în prezent Urgența, până la finalizarea lucrărilor la noul sediu, este mult mai comprimat decât cel actual, și se dorește ca populația să nu se confrunte cu un disconfort foarte mare din această cauză. Astfel, cetățenii care știu că au deja anumite afecțiuni, sunt rugați să se adreseze mai întâi medicilor de familie care să-i îndrume ulterior spre medicii specialiști” – a mai spus Adrian Marc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.