Se dă startul Programului “Casa Verde”

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) lansează miercuri, 1 iunie 2011, a doua sesiune a Programul „Casa Verde” care se adresează persoanelor fizice.

Potrivit directorului executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Békéssy, bugetul alocat pentru anul 2011, este de 100 de milioane lei, fiind distribuit în funcţie de numărul de locuitori al fiecărui judeţ. Cei interesaţi îşi pot depune dosarele începând de miercuri, 1 iunie la sediile APM din judeţele în care îşi au domiciliul. “Judeţul nostru beneficiază în acest an de un buget de 1.694.024 lei. Cei care doresc să depună dosarele pentru a beneficia de aceste fonduri nerambursabile trebuie să îndeplinească câteva condiţii şi anume: trebuie să îşi aibă domiciliul pe teritoriul României, să fie proprietarul sau coproprietarul imobilului pe, sau în care se implementează proiectul, imobilul trebuie să nu facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică. De asemenea, solicitantul trebuie să facă dovada că nu are obligaţii restante la bugetul de stat sau la bugetul local, conform legislaţiei naţionale în vigoare”, a precizat directorul executiv al APM Satu Mare.

Programul care se adresează exclusiv persoanelor fizice şi constă în acordarea unor sume fixe din bugetul Fondului pentru Mediu în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8.000 lei pentru pompelor de căldură şi până la 6.000 lei pentru instalaţia de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice. Persoanele fizice, interesate să aplice în cadrul programului, pot consulta ghidul de finanţare, publicat în Monitorul Oficial (MO) al României, partea I, nr. 310/05.05.2011 şi disponibil pe pagina web al AFM: www.afm.ro/main/info_stuf/casa_verde/2011/ghid-casa_verde2011mai-mo.pdf.
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul APM Satu Mare de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 8/B, Compartiment Proiecte Relaţii Publice, tel: 0261/736003.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.