“Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”

Echipajul Colegiului Naţional (CN) “Doamna Stanca” a câştigat Concursul internaţional de mediu “Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” ce a avut loc în perioada 28-29 mai în Tabăra ecologică de la Márokpapi, Ungaria.

La faza internaţională a competiţiei au participat câte trei echipaje din judeţele Satu Mare şi Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria. Tematica concursului a vizat cunoaşterea unor noţiuni legate de energia regenerabilă. Juriul concursului a fost format din: directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Békéssy, inspectorul de biologie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Ana Ötvös, reprezentantul din partea firmei care a sponsorizat competiţia, Jáger Robert iar din partea maghiară Kánya László de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Fétikovizig din Mátészalka (Ungaria).

În urma deliberării juriului, locul I i-a fost atribuit echipajului CN „Doamna Stanca” Satu Mare. Locul secund i-a revenit tot unei şcoli sătmărene, şi anume CN „Kölcsey Ferenc” iar ultima treaptă a podiumului a fost cucerită de elevii Liceului „Esze Tamás” din Mátészalka. Ehipajele căştigătoare din România sunt formate din elevii: Paul Borleştean, Drotár Hellga şi Mădălina Ilea coordonaţi de profesorul Anca Cherteş, de la CN „Doamna Stanca” şi Szdozsán Csilla, Csoki Helga şi Kallos Beáta coordonaţi de profesorul Bartha Helga de la CN „Kölcsey Ferenc”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.