Medicii de familie sătmăreni, la un pas de-a nu semna contractele cu CJAS


Medicii de familie din Satu Mare așteaptă decizia Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în privința acceptării modificărilor formulate de către aceștia în privința normelor prevăzute în noul contract-cadru.

De la 1 aprilie a.c., data prevăzută inițial pentru semnarea contractului-cadru cu Casa de Sănătate pe anul 2011, termenul a fost prelungit până la 1 iunie, iar medicii de familie rămân în continuare fermi pe poziție în privința refuzului de-a semna noul contract dacă nu se va ține cont de solicitările formulate în privința unor modificări.

Călin Bumbuluț, președintele Asițiației Județene a Medicilor de Familie Satu Mare, afirmă că, deși ministrul Sănătății, Cseke Attila a fost de acord cu modificările solicitate de către medici, reprezentanții CNAS refuză acceptarea acestora. “În cursul zilei de luni, 30 mai, cel mai târziu marți, 31 mai, se va ști dacă reprezentanții CNAS au fost de acord cu modificările solicitate de noi. Dacă nu vor fi de acord, medicii de familie din Satu Mare nu vor semna noul contract-cadru, așa cum am stabilit prima dată în luna februarie, și cum eram deciși înainte de 1 aprilie. După ce vom decide ce vom face, vom ști și cum se va desfășura în continuare activitatea noastră în relațiile cu pacienții” – a declarat Călin Bumbuluț.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.