Ziua Orașului 2011, o ediție de nota 10!


Umbrită doar de incidentul petrecut la concursul de frumusețe și de teama organizatorilor de-a nu se stârni furtuna anunțată prin codul galben emis de ISU la ora 21:30, ediția 2011 a Zilei Orașului Satu Mare a fost de departe una dintre cele mai reușite din ultimii ani. Mii de sătmăreni au fost prezenți în Centrul Nou pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 28 mai, și au poposit fie la terasele cu fripturi, mititei și bere, fie la Târgul Meșterilor Populari, amenajat în amfiteatrul din pasajul “Corneliu Coposu”.

Însă, cei mai mulți s-au adunat după amiaza și seara pe platoul din Piața “25 Octombrie”, pentru a urmări concertele și show-urile de dans incluse în programul care s-a derulat atât pe scenă, cât și pe platforma din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, în pauzele dintre recitalurile susținute de invitați. Anda Adam, Celia și trupa Kozmix din Ungaria au creat o atmosferă deosebită, recitalurile acestora fiind acompaniate de publicul care a demonstrat din plin că este la curent cu repertoriul celor trei.

Spectaculos și inedit, show-ul de jonglerii cu focul al trupei “Shadows Art” din Sibiu, a reprezentat un fel de încălzire pentru momentele ce au urmat, de altfel cele mai așteptate, care au încheiat ediția din acest an a Zilei Orașului Satu Mare: recitalul trupei Voltaj și show-ul pirotehnic „Concept” (percuţie, lasere, foc de artificii), susținut de percuționistul Cserey Csaba.
Cu toate că înainte de concertul trupei “Voltaj” organizatorii au privit îngrijorați cerul și s-au rugat să nu se stârnească furtuna, de teama de-a nu se repeta incidentul petrecut la ediția de acum zece ani a Zilei Orașului, când, în timpul recitalului susținut de aceeași trupă scena s-a prăbușit din cauza ploii, iar bateristul Oliver Sterian a fost spitalizat ulterior circa o jumătate de an, Călin Goie și băieții de la “Voltaj” au susținut un show de-a dreptul electrizant, desfășurat într-o atmosferă incendiară.

Surpriza care i-a făcut pe bărbații prezenți în public să ovaționeze îndelung, să danseze dezlănțuiți și să plescăie pofticioși din buze, a fost apariția Bebelușelor de la “Cronica Cârcotașilor” alături de băieții de la “Voltaj”! Dansul fetelor, muuult mai frumoase și apetisante în realitate față de ceea ce se vede la televizor, piesele binecunoscute interpretate în stilul care a consacrat trupa “Voltaj” și o situează detașat pe primele locuri în topul preferințelor românilor, au creat o atmosferă spectaculoasă, completată – la fel de spectaculos! – de show-ul de percuție, lasere și foc de artificii care au marcat finalul ediției 2011 a Zilei Orașului Satu Mare. Iar vântul, fulgerele și ploaia – parcă la rândul lor absorbite și fascinate de spectacol, s-au stârnit la circa o jumătate de oră după încheiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.