Tour de Tur, la a VI-a ediţie


78 de sătmăreni s-au aşezat la startul ediţiei din acest an al concursului de orientare ciclistă „Tour de Tur”. Pe lângă concurs s-a organizat şi o excursie ciclistă pe un traseu de 28 km la care au participat 29 de persoane.

Amatorii de ciclism şi-au dat întâlnire astăzi, 28 mai, în zona de agrement de la Pădurea Noroieni. Competiţia a fost organizată de Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare. La înscriere fiecare concurent a primit câte o hartă cu traseul pe care urma să-l parcurgă, un tricou şi energizante pentru a avea forţa de a pedala zeci de km de-a lungul râului Tur. În funcţie de categoria de vârstă la care s-au înscris concurenţii au avut de parcurs 45 respectiv 65 de km. Startul s-a dat la ora 09.00, iar după aproximativ 4 ore de pedalat concurenţii au ajuns înapoi la locul de pornire. Premierea a avut loc la ora 14.00 în zona de agrement de la Pădurea Noroieni. De-a lungul itinerariului organizatorii au fixat şi câteva puncte de control la care concurenţii trebuiau să se prezinte. Acest concurs a avut drept scop promovarea ariilor protejate ale răului Tur.

Câştigătorii concursului de astăzi

Vadnay Kincső, Mészáros Bálint, Balla Tamás, Pallai Magor, Pallai Hunor şi Szabó Ábel sunt cei şase copii care au obţinut premii speciale pentru că au reuşit să parcurgă cei 28 km în ariile protejate de pe râul Tur.
Sipos Tímea s-a dovedit a fi cea mai rezistentă concurentă la categoria “Juniori femei” iar la “Juniori bărbaţi” locul I i-a revenit lui Asztalos Lóránd.
Irina Mariş, Andrea Egri şi Tarcia Orsolya s-au clasat pe primele trei locuri la categoria “Seniori femei”. Csáthy Enikő s-a dovedit a fi cea mai talentată ciclistă printre veteranele competiţiei de astăzi.
La “Senior bărbaţi” locul I i-a revenit lui Waldemar Vaum, locul secund i-a fost atribuit lui Csonka Ferenc iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat Hajdú Zsolt. În categoria “Veterani bărbaţi” locul I le-a revenit cicliştilor Drotár Viktor şi Sipos Tibor iar locul III i-a fost atribuit lui Anderkó Gábor

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.