Gala laureaţilor la „Samus GuitArt”

În urma jurizării cea mai talentată chitaristă a primei ediţii a „Samus GuitArt” este Hütter Dóra, elevă a Şcolii de Arte Satu Mare. Juriul i-a acordat Marele premiu pentru acurateţea cu care a interpretat piesele propuse pentru concurs.

Festivitatea de premiere a avut loc astăzi, 27 mai, de la ora 18.00 la Centrul Multicultural „Poesis” de pe strada Mircea cel Bătrân.
Premiul III le-a revenit elevelor: Maria Ban (Satu Mare), Patricia Pop (Oradea) şi Rebeca Jessica Simon (Satu Mare). Locul II a fost atribuit lui Marian Rareş Nintaş (Satu Mare) şi Simion Bob (Baia Mare). Locul I a fost obţinut tot doi chitarişti Cristian Iorga (Satu Mare) şi Georgiana Maria Mureşan (Zalău).

După festivitatea de premiere a avut loc un recital de chitară clasică susţinut de „Trio Andrei”. Cei trei fraţi: Aurelian, Constantin şi Adrian Andrei au încântat publicul cu lucrări din repertoriul lui: Enrique Granados, Jean-Michel Coquery şi Jorge Cardoso.
Sâmbătă, 28 mai, va avea loc un simpozion de evaluare a primei ediţii a Festivalului-concurs de chitară clasică „Samus GuitArt”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.